KMO-Portefeuille

Hoe kun je een cursus bestellen met 30% of 20% KMO-subsidie?

Laudius is een door de Vlaamse overheid geregistreerd opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (registratienummer DV.O212524).

In deze video wordt uitgelegd hoe je gebruik kunt maken van de KMO-subsidie.
 

Wat is de KMO-Portefeuille?

De kmo-portefeuille is een subsidiemaatregel die in het leven is geroepen door de Vlaamse overheid. Kleine en middelgrote ondernemingen uit de privé sector, gevestigd in het Vlaams Gewest,  met een actief ondernemingsnummer, komen in aanmerking voor deze subsidie.

Met deze subsidie is het mogelijk om als zelfstandige zeer voordelig een opleiding te volgen. Ook werknemers kunnen zo zeer voordelig studeren.  De te volgen opleiding dient bij te dragen aan het huidige of toekomstige bedrijfsfunctioneren van de betreffende werknemer. 

Enkel opleidingen met directe interactie met een docent kunnen worden gesubsidieerd. Het gesubsidieerde bedrag bedraagt 30% van de cursuskosten voor kleine ondernemingen (steunplafond € 7.500) en 20% van de cursuskosten voor middelgrote ondernemingen (steunplafond € 7.500). Dit betekent concreet dat uitsluitend bepaalde beroepsopleidingen van Laudius in aanmerking komen voor subsidie als ze MET HULP van een docent worden gevolgd.

De volgende opleidingen komen in aanmerking voor de subsidie:

 

Hoe kun je een cursus bestellen met kmo-subsidie?

 1. Overleg met jouw werkgever of je een cursus mag gaan volgen
   
 2. Selecteer de cursus van je keuze en vul samen met jouw werkgever het online inschrijfformulier op www.laudius.be in. Vul zowel jouw eigen persoonlijke gegevens als de gegevens van je werkgever in. Vul bij opmerkingen in: “betaling door werkgever via kmo-portefeuille”
   
 3. Ga naar www.kmo-portefeuille.be en vraag subsidie aan voor de cursus. Let op! Je dient de subsidie binnen 14 dagen na aanvang van je cursus aan te vragen. Een uitgebreide en gedetailleerde handleiding voor het aanvragen van de subsidie vind je hier.
   
 4. Jouw verzoek tot subsidie zal via de kmo-portefeuille door Laudius worden bevestigd.
   
 5. Je dient jouw deel van het lesgeld te storten in de KMO-portefeuille.
   
 6. Vervolgens wordt het resterende bedrag door de Vlaamse overheid bijgestort.
   
 7. Je bevestigt de betaling via www.kmo-portefeuille.be
   

Nog vragen? Neem gerust contact op met onze vriendelijke studieadviseurs via telefoonnumer 03/226 29 09 of stuur een e-mail naar info(at)laudius.be