Maatschappelijk werk cursussen

Kies een specialisatie binnen Maatschappelijk Werk en volg de opleiding die bij jou past

Als maatschappelijk werker speel je een cruciale rol in het leven van mensen die zich in een kwetsbare positie bevinden, en je biedt hen de ondersteuning en begeleiding die ze nodig hebben. Onze opleidingen op het gebied van Maatschappelijk Werk zijn ontworpen om jou de kennis en vaardigheden te verschaffen die essentieel zijn in dit betekenisvolle vakgebied.

Je leert hoe je mensen kunt ondersteunen bij het omgaan met uitdagingen in hun dagelijks leven, variërend van sociale en emotionele problemen tot praktische zaken zoals huisvesting en financiën. Maatschappelijk Werk heeft verschillende specialisaties, elk gericht op bepaalde sociale behoeften. Denk hierbij aan seniorencoaching of rouwcoaching. Je kiest meestal een specialisatie op basis van wat je leuk vindt en wat je in je carrière wilt bereiken. Het draait allemaal om wat jou inspireert en waar je voldoening uit haalt.


Maak jouw keuze uit deze opleidingen op het gebied van maatschappelijk werk:


Wil jij mensen door middel van creativiteit begeleiden bij het verwerken van emoties? Kies dan voor de opleiding Creatieve Therapie. Of ambieer jij een baan als coach of wil jij graag een eigen praktijk openen? Dan is bijvoorbeeld de opleiding Jongerencoach iets voor jou.