Thuisstudie versus online tutorials: de voordelen van een thuisstudie

In het onderwijslandschap vinden de laatste tijd veel veranderingen en ontwikkelingen plaats. Niet alleen heeft corona de boel flink in de war geschopt, er zijn ook steeds meer jonge studenten die met een burn-out kampen. Een thuisstudie is dan vaak een uitkomst, je kunt dan immers in je eigen tijd leren wanneer dit jou het beste uitkomt.

Maar hoe werkt dit dan? Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om nieuwe zaken te leren. Online kun je een hoop kennis vergaren, vooral via tutorials op breng je je kennis naar een hoger niveau. Maar is dit wel dé uitkomst? Wij leggen je uit waarom een thuisstudie je meer voordelen biedt!

Leren met hulp van een docent

Bij tutorials bekijk je een filmpje waarbij uitgelegd wordt welke stappen je moet volgen.Toch blijkt de realiteit soms iets anders. Bijvoorbeeld wanneer je een bepaald software programma wilt leren en er bij jou iets op jouw scherm zou moeten gebeuren maar je helemaal niks ziet. Of soms begrijp je niet wat er verteld wordt of kom je er gewoon even niet meer uit. In veel gevallen kun je dan zelfs helemaal niet meer verder.  

Wanneer je kennis via tutorials vergaart heb je niemand die jou kan helpen op het moment dat je vastloopt. Je kunt wel een comment geven onder het betreffende filmpje, maar niemand is verplicht te antwoorden en misschien snap je het dan nog steeds niet. Bij een thuisstudie krijg je hulp van een docent die jou kan helpen wanneer je iets niet snapt. Hij is er om jou te begeleiden en heeft hier veel ervaring in. Hij is er tenslotte om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk aan de slag kan in het vakgebied.

Leren door opdrachten te maken

Je leert pas echt wanneer je de opgedane theorie in de praktijk kan brengen. Dit doe je door opdrachten te maken. Vervolgens geeft je docent hier feedback op. Zo weet je precies of je het allemaal goed begrepen hebt en waar je nog wat extra aandacht aan moet besteden.

Een erkend diploma

Wanneer je via tutorials kennis vergaart zul je ongetwijfeld een hoop leren. Er zijn immers veel professionals die hun kennis via dit platform delen. Bij bepaalde beroepen wordt er naar een portfolio gevraagd waardoor je zo kan laten zien wat je kan. Maar dit geldt niet voor elk vakgebied. Voor een hoop beroepen dienen nog steeds bepaalde vaardigheden getest te worden en is een diploma van groot belang.

Door samen te werken met gerenommeerde exameninstanties zoals de Associatie voor Examinering, NEMAS, NIMA, BGN, SVMNIVO, NIBE-SVV, WFTNIVO, ExTH, SVPB en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) zorgt Laudius ervoor dat je opgeleid wordt voor veelgevraagde, landelijke vakdiploma’s en word je voorbereid op examens. Het resultaat? Betere kansen voor jou op de arbeidsmarkt. En zeg nou zelf: dat papiertje geeft toch net wat meer zekerheid.

Didactisch programma waarbij je stap voor stap leert

Bepaalde kennis en vaardigheden hebben is 1 ding, het vervolgens goed kunnen uitleggen is een tweede. Tutorials worden vaak door een enkele persoon gemaakt, die dit volgens eigen inzicht en ervaring opstelt. Daarnaast kan iedereen een tutorial online zetten, de kwaliteit wordt niet getoetst door professionals.

Thuisstudies zijn professioneel opgebouwde programma’s waarbij je stap voor stap de benodigde kennis opdoet. Er zijn meerdere mensen met kennis van zaken betrokken bij de totstandkoming van het lesprogramma. Zij zijn ervoor om te garanderen dat het lesprogramma klopt en logisch opgebouwd is. Op deze manier kun jij de leerstof zo snel mogelijk eigen maken.

Wil je een bepaald beroep uitoefenen, hecht je belang aan een diploma en professionele begeleiding?  Dan is een thuisstudie jou op te lijf geschreven. Wij bieden 300 erkende thuisstudies op maat aan. Voor welke kies jij?