Zelf kleding maken steeds populairder

Anno 2023 kopen steeds meer mensen een naaimachine en gaan zelf aan de slag met kleren maken. Ook het volgen van een naaicursus is weer helemaal in trek. En eigenlijk is dat best logisch, want er gaat een wereld voor je open wanneer je kunt naaien! Misschien is een naaicursus ook wel iets voor jou!
 

Zelf kleding repareren

Is er weer een knoop van je jas af gevallen? Een scheur in je broek die zo lekker zit? Of een gat in je favoriete shirt? Vervelend! Vooral als je dit niet zelf kunt maken. Dan moet je toch weer naar de kleermaker en dat kost je dan ook weer wat. Hoe handig zou het zijn als je het gewoon zelf kunt repareren! Even naald en draad of de naaimachine erbij en binnen een paar minuten kun jij jouw favoriete kledingstuk weer aan en heb je ook nog eens geld bespaard.
 

Mode ontwerpen en maken

Heb jij ook zo vaak dat je een bepaalde jurk zoekt, die je in je hoofd hebt gecreëerd, maar helemaal nergens in de winkels te krijgen is? Dan maak je die vanaf nu gewoon zelf! Je begint natuurlijk niet meteen met het meest lastige ontwerp, maar daar kun je wel naartoe werken. Begin bijvoorbeeld met een simpel rokje te ontwerpen. Recht toe, recht aan. Teken je patroon en maak het kledingstuk op de naaimachine. Wanneer je een beetje verder bent en al hebt geoefend, kun je langzaamaan steeds mooiere en moeilijkere ontwerpen maken. Jij hebt straks je kledingkast vol met de meest unieke kledingstukken! En jouw familie misschien ook wel.
 

Altijd perfect bij jouw lichaam

Loop je regelmatig tegen problemen aan in de paskamer, omdat de kleding in de gemiddelde kledingwinkel nooit bij jou lichaam lijkt te passen? Frustrerend! Je broekspijpen en mouwen zijn bijvoorbeeld altijd te kort, omdat je best lang bent. Of ze zijn juist te lang, omdat je klein bent. Wanneer je leert mode ontwerpen en naaien is dat verleden tijd! Je haalt gewoon zelf dat stukje van die leuke broek af, zodat hij precies aansluit bij jouw lengte. Of je maakt een broek die perfect past bij jouw lichaam. Dat is toch ideaal?
 

Duurzame kleding

Daarnaast is zelfgemaakte kleding vaak ook duurzame kleding. Doordat je het zelf hebt gemaakt, passend bij jouw lichaam, doe je er meestal langer mee. Het past namelijk perfect en je bent er natuurlijk ook trots op! Ook gooi je andere kleding misschien minder vaak weg. Kijk eens goed naar dat oude, kleurrijke vest. Kun je de stof misschien niet gebruiken voor iets anders? Maak er bijvoorbeeld een vrolijke schoudertas van! Of maak van een lange broek, die net iets te kort is, een korte broek.
 

Ontspanning

Wanneer je hebt leren naaien en kleding maken jouw nieuwe hobby is geworden, wordt naaien een moment van ontspanning voor jou. In het begin, wanneer je nog veel moet leren, zorgt het misschien af en toe voor wat frustratie. Als je echter verder in het leerproces bent, kun je er steeds meer van genieten. Hoe heerlijk is het om zelf babykleertjes te maken voor je nieuwe neefje die binnenkort geboren wordt? Ook een erg bijzonder en waardevol cadeau om te krijgen trouwens! En het is toch genieten als jij straks naar dat feestje kunt in jouw eigen ontworpen en zelfgemaakte droomjurk?
 

Thuisstudie Mode maken en ontwerpen

Nu denk je misschien: ‘klinkt leuk allemaal, maar dat is toch heel moeilijk?’. Met onze cursus Mode maken en ontwerpen leer je stap voor stap je eigen kleding maken en ontwerpen. Zelfs met geen enkele ervaring, heb jij straks de mooiste en meest unieke kledingstukken in de kast hangen. Je kunt je eigen creativiteit gebruiken en je kunt alles leren in je eigen tempo, gewoon vanuit thuis! Je verdiept je in verschillende materialen, leert patronen lezen en tekenen, je leert maten opnemen, verschillende naaitechnieken en natuurlijk kleding maken. Als je het fijn vindt, kun je ervoor kiezen om hulp en feedback van een persoonlijke docent te krijgen.
 

Speciale aanbieding naaimachine

Wanneer je nog op zoek bent naar een professionele naaimachine, hebben we een speciaal aanbod! Als je ervoor kiest om de cursus Mode maken en ontwerpen bij ons te volgen, kunnen wij je een Veritas-naaimachine van topkwaliteit aanbieden voor maar 89 euro in plaats van 159 euro! Voor meer informatie over dit betrouwbare en gebruiksvriendelijke naaimachine, kun je kijken op de cursuspagina onder het kopje ‘materialen’.